بهطور کلی هر کسب و کاری مالک سه نوع دارایی است. داراییهای پولی شامل پول، اعتبار و یا وام، داراییهای فیزیکی شامل تجهیزات، زمین، ساختمان، کالاها و موجودی انبار، داراییهای معنوی یا نامشهود شامل هر نوع دارایی غیرفیزیکی دیگر (دانش فنی و تکنولوژی، علائم تجاری، حق نشر، حق کشف و اختراع، مجوزهای حقوقی).
امروزه داراییهای معنوی یا نامشهود شرکتها در تجارت جهانی و کسب درآمد بیشتر برای بنگاههای کوچک و بزرگ اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار شده است.
یکی از فعالیتهای دشوار در زمینه فناوری، ارزشگذاری آنها میباشد. از آنجا که فناوری جزء داراییهای معنوی بوده و از ارزش غیرملموس برخوردار میباشد، تبدیل کردن ارزش غیرملموس آن به صورت ملموس و بیان آن به زبان پولی، کار بسیار دشوار و پیچدهای است که نیاز به مطالعه، تحقیق، آموزش فراوانی دارد.
روشهای تجربی مبتنی بر سعی و خطا و تخمین سرانگشتی، به عنوان یک روش مرسوم در بنگاههای اقتصادی، تخمینی بر اساس ذهنیت متخصصان و تجربه آنها از ارزش محصول صورت میگیرد و براساس آن قیمتی برای ارائه به بازار تعیین میگردد و سپس براساس بازخورد گرفته شده از بازار تعدیل و اصلاح میشود. این روش کاربرد زیادی ندارد، زیرا در مورد حقالامتیازهای مختلف، هزینهها و درآمدها و ریسکهای متفاوتی وجود دارد، اما به عنوان روشی ساده مورد استفاده قرار میگیرد.
از مدلهای علمی ارزش گذاری فناوری نیز میتوان به روشهای هزینهمحور، درآمدمحور، بازار محور و گزینه واقعی اشاره کرد که متناسب با شرایط، از این روشها استفاده میشود.
تجربه فعالیت در صنایع مختلف اعم از سازمان های دولتی و خصوصی، تولیدی، خدماتی و یا پروژه محور و استفاده از مدل های مختلف علمی و عملیاتی در هر سازمان، توانایی حسیب را در حل مساله به طور فوق العاده افزایش داده است. به طوری که حل مسایل پیچیده و ارایه راهکارهای ساده، به جزیی از فرهنگ سازمانی حسیب تبدیل شده است.
حدود دو دهه فعالیت تخصصی و انجام بیش از 200 قرارداد با بخش های خصوصی و دولتی خارجی و داخلی ضمانت کیفیت خدمات ماست. هنر ما ارایه راه حل ساده برای مسایل پیچیده است. کسب و کار خودتان را ساده و شفاف کنید تا بتوانید بهتر مدیریت کنید.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات مالی و اقتصادی حسیب می باشد.